PREVENTIVNO DJELOVANJE GRAĐANSKOG SAVEZA: "Nakon Srebrenice je opravdano sumnjati da SDP ima saradnju s HDZ-om i da je zato odbio biti dio probosanske koalicije 'Sve za Mostar'"

"Povodom izdaje svih vrijednosti na kojima počiva BiH u režiji kadrova SDP-a BiH u Srebrenici, Građanski savez (GS) traži da oni dijelovi SDP-a koji i dalje djeluju na Plaformi Predsjedništva BiH iz 1992., dignu svoj glas i smijene rukovodstvo stranke ili da je napuste", navodi se u saopćenju GS-a.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 1

- Kvislinško djelovanje, podrška Grujičiću to nesumljivo jeste, u Srebrenici je očito dio šireg zaokreta SDP-a prema kojem ne žele probosansku saradnju u Brčkom i Mostaru, ali žele da pomognu da genocidne politike upravljaju najvažnijom opštinom u BiH. GS poziva građanke i građane Mostara da ne nasjednu na slične planove u režiji SDP-a. Naime, nakon Srebrenice je opravdano sumnjati da SDP ima saradnju s HDZ-om i da je zato odbio da bude dio neupitno probosanske koalicije "Sve za Mostar".

Dani pred nama će pokazati da li je cijelo rukovodstvo SDP-a svjesno otišlo uz bok Fikretu Abdiću ili će zdrave snage dići svoj glas i jasno tražiti promjene. Mi u GS držimo da je važniji naš mandat u OV Srebrenica, koji će možda biti presudan da se stvori većina koja priznaje genocid, nego stotinu drugih u Republici Sarajevo koju kvislinški dio SDP-a očito smatra odvojenom državom.

Ovim putem pozivamo budućeg gradonačelnika i dokazanog patriotu Bogića Bogićevića da se očituje o saradnji njegovih kolega s fašistima u Srebrenici - navodi se u današnjem saopćenju GS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...