TRUMP ODBIJA OSUDITI RUSIJU ZBOG TROVANJA NAVALNOG: Tvrdi da nema dokaza, prste je uperio u KINU, i to zbog…

Trump nije zauzeo tako oštro stajalište kao State Department, koji je u petak izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog otkrića da je Navalni otrovan.

  • Svijet

  • 05. Sep. 2020  05. Sep. 2020

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump odbio je osuditi Rusiju zbog trovanja Alekseja Navalnog, rekavši kako nije vidio dokaze za to. Rekao je da je to "tragičan" slučaj , ali je pozvao novinare da se, umjesto toga, fokusiraju na Kinu, koja je veća prijetnja svijetu od Rusije.

S druge strane, NATO i Njemačka kažu da postoje "nesumnjivi dokazi" da je Navalni otrovan sovjetskim nervnim plinom novičokom.

I dok njegov tim kaže da je otrovan po naredbi Kremlja, Rusija to negira, piše BBC.

"Dakle, ne znam tačno šta se desilo. Mislim da je to tragično, užasno, ne bi se smjelo desiti. Još nemamo nikakve dokaze, ali pogledat ćemo", rekao je Trump.

Američki predsjednik također je prestao kritikovati Vladimira Putina i rekao da Peking predstavlja veću prijetnju, prenosi Klix.

"Zanimljivo je da svi uvijek spominju Rusiju i ne smeta mi što spominjete Rusiju, ali mislim da je Kina u ovom trenutku nacija o kojoj biste trebali mnogo više razgovarati", dodao je Trump.

Trump nije zauzeo tako oštro stajalište kao State Department, koji je u petak izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog otkrića da je Navalni otrovan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...