KOSOVO ZAGLEDANO U VATIKAN: "Naše molitve su upućene papi Franji sa nadom da će..."

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kazao je da je Kosovo sporazumom u Washingtonu napravilo veliki korak naprijed, i da se nada da će nakon uzajamnog priznanja sa Izraelom, i Vatikan priznati prištinske institucije, prenosi KoSSev. 

  • Regija

  • 06. Sep. 2020  

  • 0

Haradinaj je naveo i da očekuje da Evropska unija pokaže istu posvećenost i ozbiljnost, „kako bi se olakšao proces priznavanja Kosova od svojih država“.

„Naše molitve su takođe upućene papi Franji, sa nadom da će uskoro Sveta stolica priznati naše Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu“, kaže Haradinaj.

Sporazumima koje su potpisali Beograd i Priština u Bijeloj kući dvije strane su se obavezale da, između ostalog, Kosovo neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama u roku od godinu dana, dok Srbija u istom periodu neće slati zahtjeve državama ili međunarodnim organizacijama da ne priznaju Kosovo, kao i će obustaviti kampanju za povlačenje priznanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...