NE ZOVU GA UZALUD „RAZBIJAČ MASNOĆA“: Uz pomoć ovih pet sastojaka napravite napitak koji ubrzava metabolizam i jača imunitet… (VIDEO)

Spoj ovih namirnica prava je detoksikacija organizma. Ubrzat će vam metabolizam, pomoći otopiti suvišne kilograme i ojačati imunitet.

  • Zdravlje

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Težite li sagorijevanju masnoća, odaberite prirodni put.

Dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija s limunom prava je bomba za zdravlje.

No, u ovom pripravku ključan “detalj” za mršavljenje je – jabučno sirće, a detoksikacijski element je cimet.

Razbijač masnoća – recept

SASTOJCI

1 kašikica cimeta

2 kašike jabučnog sirćeta

1 kašika meda

2 kašike limunovog soka

1 čaša vode

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorijevanju masti, ubrzati metabolizam, a njome se možete i učinkovito boriti protiv dijabetesa i niskog krvnog pritiska.

PRIPREMA

Sve sastojke smiksajte te dobro promiješajte.

Pripravak držite u hladnjaku i pijte ga svakoga jutra po jednu kašiku na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!

Kako djeluje?

Limunov sok je prepun vitamina C, ima alkalni učinak na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH i pomaže u uravnoteženju nivoa šećera u krvi.

Limun sadrži pektin topiva vlakna, koja pomažu u borbi protiv gladi, stvaraju osjećaj sitosti. Istraživanja su pokazale da dijete koje uključuju limun, daju izuzetno dobre rezultate u gubljenju kilograma.

Limun potiče jetru na proizvodnju žuči, kiseline koja je neophodna za probavu. Pored toga, smanjuje gorčinu u želucu i zatvor.

Limun potiče mokrenje, koje pomaže pri čišćenju organizma. Na taj način toksini mnogo brže izlaze iz organizma, a urinarni trakt je čistiji i zdraviji.

Jabučno sirće obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni pritisak za šest posto.

Jabučno sirće je stoljetni životni eliksir, antioksidans, detoksikant, metabolik, hipertenzor, sekretolik, stimulans, tonik, prirodno sredstvo koje potiče metabolizam, snižava pritisak, potiče niz funkcija u organizmu, sprečava i liječi niz oboljenja, a njegova najpoznatija upotreba je u pročišćavanju krvi i odstranjivanju masnoća iz krvi.

Med se može koristiti i za mršavljenje. Stoljećima se koristio za liječenje rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet…

Smanjuje grlobolju, smiruje živce, stimulira probavu…

Med pokreće metaboličke promjene koje smanjuju želju za slatkim i omogućuje izgaranje masnoća.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidansa na svijetu, pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje lošega holesterola i regulira lučenje inzulina u krvi te tako topi masne naslage.

U nastavku pogledajte još jedan sličan recept.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...