“SB” NA LICU MJESTA (III): Počinje sjednica Komsije za nadzor nad radom OSA-e, bit će govora o diplomi Osmana Mehmedagića… (FOTO)

Mehmedagiću je u augustu prošle godine, zbog brojnih nepravilnosti, poništena diploma banjalučkog Fakulteta za poslovne studije.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 1

Sjednica Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH počinje danas u Sarajevu.

Članovi Komisije između ostalog, kako je ranije najavljeno, trebaju raspravljaju o spornim diplomama direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića.

Mehmedagiću je u augustu prošle godine, zbog brojnih nepravilnosti, poništena diploma banjalučkog Fakulteta za poslovne studije.

Nakon toga, u februaru ove godine saopšteno je da je Mehmedagić student travničkog Pravnog fakulteta – odjeljenje u Kiseljaku, a parlamentarnoj Komisiji dostavio je i diplomu Američkog univerziteta u BiH.

Predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom OSA-e Nermin Nikšić potvrdio je novinarima u julu, nakon sjednice ove komisije, da je Mehmedagić dostavio dvije diplome i da je na njih stavljena oznaka tajnosti koju može da skine jedino Tužilaštvo BiH.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...