SULJAGIĆ O KATASTROFALNOM (NE)RADU TUŽILAŠTVA: "Šokantna činjenica da Radovana Viškovića nisu pozvali 'ni na kafu'" (VIDEO)

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, rekao je danas za N1 da je šokantna činjenica da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije pozvalo Radovana Viškovića ''ni na kafu''.

  • Društvo

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

Nakon objave iskaza zaštićenog svjedoka u kojem se spominje umiješanost premijera Republike Srpske Radovana Viškovića u premještanje masovnih grobnica, objavljeni su novi detalji u vezi ovog slučaja. O šutnji Tužilaštva, Spomeniku mira u Srebrenici i i aktuelnoj političkoj situaciji sa Suljagićem smo razgovarali u emisiji Dan uživo.

Prema njegovim riječima, stvar je šokantna jer se za sve ove navode znalo i ranije. Ime prvog čovjeka Vlade Republike Srpske, istaknuo je gost N1, spominjalo se i ranije u haaškim presudama.

''Sama ta stvar je šokantna, mi za ovaj iskaz znamo jer je dat 2017. godine, a za navode znamo od mnogo ranije. Radovan Višković se spominje u presudi Radoslavu Krstiću, Beari, Popoviću i drugima. Ovaj podatak je manje - više poznat barem 15 godina. 13 godina najmanje Tužilaštvo sjedi na njemu'', ispričao je Suljagić za N1.

Kako i zbog čega se dogodilo da Tužilaštvo 13 godina ne radi ništa, to je šokantno - ocijenio je Suljagić.

'Radovan Višković nije bježao, bavi se javnim poslom zadnjih 15-20 godina. Ima ogromnu izvršnu moć, budžet od tri milijarde maraka. Radovan Višković ni nakon sedam dana da ne bude pozvan ni na kafu u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, to je već šokantno'', istakao je.

O objavi identiteta zaštićenog svjedoka, Suljagić je rekao da su "24 sata prošla do trenutka kada je RTRS to objavio, a da niko nije reagirao'' i dodao da je to krivično djelo i da je Regulatorna agencija zakomunikacije u ovom slučaju ireleventna.

''Oni su tobože formirali predmet, a šta će biti kad padne mrtva glava?'', zapitao se on govoreći o Tužilaštvu BiH.

Potom je poredio slučaj Višković sa slučajem respiratori u kojem je, podsjećamo, Federalni premijer Fadil Novalić bio uhapšen, a govorio je i ostalim aktuelnim temama.

(SB / N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...