DRAMA SE NASTAVLJA: Moguće da će konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore biti prekinuta…

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, održat će se danas.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 3

Ipak, podgoričke "Vijesti" javljaju, pozivajući se na više izvora, da će ona, najvjerovatnije, biti prekinuta nakon verifikacije mandata poslanika, jer tri koalicije koje imaju većinu, nisu postigle dogovor o izboru predsjednika Skupštine. Postoji poslovnička mogućnost da se to uradi i prije početka, dodaju.

Dnevnim redom je predviđeno utvrđivanje broja potpredsjednika i izbor potpredsjednika parlamenta.

Poslanici bi trebalo da izaberu predsjednika i članove Administrativnog odbora crnogorskog parlamenta.

Sjednicu novog saziva parlamenta sazvao je predsjednik prethodnog sastava Skupštine Ivan Brajović.

Sjednicom će predsjedavati najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagat će mu najmlađi Maksim Vučinić, prenosi RTCG.

Na zasjedanju će biti prezentovan Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima parlamentarnih izbora koji su održani 30. augusta.

Prema zvaničnim rezultatima izbora, koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imat će po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. Po jednog predstavnika imat će Albanska lista "Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

Biračko pravo je imalo 540.026 osoba, a glasala su 413.894 građana.

Predstavnici tri partije koje imaju parlamentarnu većinu, nisu jučer na sastanku sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem uspjeli da se dogovore oko resora u novoj vladi, a ni o tome da Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade, objavile su podgoričke "Vijesti".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...