BRUKA; VUČIĆ PRIKRIVA VANJSKOPOLITIČKI FIJASKO I PONIŽENJE IZ WASHINGTONA: Izgovorio je neistinu zbog koje mu se smije čitava bivša Jugoslavija… (VIDEO)

Sva medijska mašinerija Aleksandra Vučića ne može da prikrije historijske istine, koje su jasne i nepobitne.

  • Regija

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 1

Pokušavajući da prikrije vanjskopolitički fijasko i poniženje koje je doživio u Washingtonu prilikom potpisivanja Sporazuma o ekonomskoj normalizaciji s Kosovom, Aleksandar Vučić izgovorio je neistinu zbog koje se smije čitava bivša Jugoslavija.

 

 

Znate onaj vic o tome kako se crnogorski vrabac javlja na telefon? - Alo, o'đe soko. E, upravo tako se Aleksandar Vučić (vrabac) predstavlja domaćoj javnosti. Shvatajući svoju marionetsku ulogu, beznačajnost u svjetskoj politici, Vučić pred domaćom javnošću ima neodoljivu potrebu da sebe upoređuje s Josipom Brozom Titom (soko) i njegovom epohom, kada je SFRJ bila važan činilac međunarodnih odnosa i bila cijenjen partner velikim silama, piše Direktno.rs.

Ipak, sva medijska mašinerija Aleksandra Vučića ne može da prikrije historijske istine, koje su jasne i nepobitne.

Josip Broz Tito je u zvaničnim posjetama SAD-u bio tri puta i dočekan je najvišim državnim i vojnim počastima od predsjednika Johna Kennedyja 1963. godine, Richarda Nixona 1971. godine i Jimmyja Cartera 1978. godine. 

Prilikom ovog sastanka, Tito je u Bijeloj kući zapalio cigaru naočigled iznenađenog Nixona i njegove svite. Uzrok nevjerice Nixona je činjenica da je Broz zapalio kubansku cigaru koju mu je poslao Fidel Castro lično, i to u vrijeme ekstremno napetih odnosa Washingtona i Havane. 

Prilikom susreta s Titom, Carter je izjavio da je "Josip Broz velikan 20. stoljeća".

A ovo su posjete Aleksandra Vučića Washingtonu. Smatramo da slike govore više od svake riječi.

Vučić ispred Bele kuće, 2015.Vučić ispred Bijele kuće, 2015.

Aleksandar Vučić se sastao u Bijeloj kući sa savjetnicom predsjednika SAD-a za nacionalnu sigurnost Susan Rice.

Vučić u Beloj kući sa Trampom, FOTO: PrintscreenVučić u Bijeloj kući s Trumpom, FOTO: Printscreen  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...