VANREDNO SE OGLASIO GENERALNI SEKRETAR NATO-a: "Hitno prekinuti sukobe u Nagorno-Karabahu, INAČE..."

NATO je pozvao sve strane da nastave pregovore u pravcu postizanja mirnog rješenja, ističući da u tom smislu podržava napore OEBS Grupe iz Minska.

  • Svijet

  • 27. Sep. 2020  

  • 1

Strane u sukobu u Nagorno-Karabahu moraju hitno da prekinu sukobe i da započnu mirovne pregovore, navodi se u saopštenju specijalnog predstavnika generalnog sekretara NATO-a na Kavkazu i Centralnoj Aziji Jamesa Appathuraija.

U saopštenju se navodi da je NATO duboko zabrinut zbog vojnih sukoba velikih razmjera duž linije kontakta u Nagorno-Karabahu, objavljeno je na stranici Alijanse.

"Strane u sukobu moraju hitno da prekinu neprijateljstva, koja su već dovela do civilnih gubitaka. Za ovaj sukob ne postoji vojno rješenje", navodi se u saopštenju.

NATO je pozvao sve strane da nastave pregovore u pravcu postizanja mirnog rješenja, ističući da u tom smislu podržava napore OEBS Grupe iz Minska.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...