SIPA HAPSI SVE REDOM: Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s trgovinom ljudima…

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinirao je aktivnosti policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru kojih je slobode lišena jedna osumnjičena osoba.

  • Hronika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Radi se o predmetu međunarodne saradnje (kodni naziv 'Vir') u kojem Tužilaštvo BiH vodi istragu o nezakonitom odvođenju malodobne osobe iz Cazina radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije na području Republike Austrije.

Aktivnosti su realizirane u saradnji sa partnerskim institucijama Republike Hrvatske, u kojoj se vodi postupak protiv jednog državljanina BiH, a drugi osumnjičeni lišen je slobode u ponedjeljak, jer se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.

Nakon što bude predat Tužilaštvu, postupajući tužilac ispitat će osumnjičenog te donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Uz koordinaciju s nadležnim institucijama, identificiranoj žrtvi pružena je pomoć i briga nadležnih institucija.

Tužilaštvo BiH i partnerske institucije rade na identificiranju i drugih žrtava u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...