VIJEST O KOJOJ BRUJI AMERIKA: Donald i Melania Trump pozitivni na koronavirus, odmah su upućeni u…

Predsjednik SAD-a Donald Trump i prva dama Melania Trump pozitivni su na koronavirus, objavio je Trump u petak rano ujutro.

  • Svijet

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

"Večeras smo Melania i ja saznali da smo pozitivni na Covid-19. Odmah ćemo započeti postupak karantina i oporavka. Zajedno ćemo proći kroz sve ovo", napisao je Trump na Twitteru nešto prije 1 ujutro.

Podsjećamo, nakon što je Hope Hicks, savjetnica američkog predsjednika, testirana pozitivno na koronavirus, Trump je potvrdio kako se i sam podvrgnuo testiranju i da planira ići u karantin.

Hicks redovno putuje sa predsjednikom SAD-a službenim avionom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima, u utorak ga je pratila u Ohajo na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minesoti.

Predsjednik SAD-a, koji se redovno testira, imao je posljednjih sedmica gust raspored putovanja širom SAD-a, održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. novembra skupove s hiljadama ljudi, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa, koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No, on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritikovao Trumpa, jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik, koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovno nema masku i često se izruguje ljudima koji ih nose.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...