DRAMA U ZRAKU: Turska zadržala avion grčke vlade 20 minuta, u njemu je bio...

Avion grčke vlade, u kojem se nalazio ministar vanjskih poslova Nikos Dendias, koji se vraćao iz Iraka, zadržan je u zraku dodatnih 20 minuta nakon što su turske vlasti odgodile izdavanje dozvole za prolazak.

  • Svijet

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

Prema izvještajima od četvrtka, avion je zatražio odobrenje od turskih avijacijskih vlasti dok je u srijedu navečer prelazio iračku granicu nakon što je krenuo iz Bagdada, ali je morao sačekati 20 minuta da bi se izdala dozvola, prenosi Tanjug pozivajući se na list "Kathimerini".

Sastanak EU lidera u Bruxellesu

Takvo zadržavanje zakazanog diplomatskog predstavništva, koje je unaprijed dobilo sve potrebne dozvole, smatra se neobičnim i Atina ga vidi kao novu provokaciju Ankare, ocjenjuje list.

Potez je uslijedio nekoliko sati prije sastanka lidera Evropske unije u Bruxellesu, gdje se očekuje da će se Atina zalagati za snažan odgovor na tursku poteze u istočnom Mediteranu i Egeju.

Grčka i Turska se spore oko istraživanja potencijalnih nalazišta u istočnom Mediteranu, gdje svaka država tvrdi da polaže pravo na pomorske energente.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...