PAO JE APSOLUTNI REKORD: Ovo je i službeno novi najbrži automobil na svijetu, pogledajte kako bez problema probija čarobnu granicu od 500 kilometara na sat… (FOTO; VIDEO)

U Tuataru je ugrađen bi-turbo 5,9-litreni V8 sa 1.750 KS, koji koristi gorivo proizvedeno od etanola.

  • Auto

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Novi najbrži automobil je američki SSC Tuatara! Vozač Oliver Webb je u dvije vožnje na cesti u blizini Las Vegasa postigao prosječnu brzinu 508,73 kilometara na sat (najveća brzina 532,93 km/h) i time nadmašio rekord dosadašnjeg prvaka brzine Koenigsegg Agere RS (prosječna brzina 447,19 km/h).

Rekord je nadziralo dvoje promatrača, a upotrijebljen je i poseban GPS mjerač brzine, koji je radio uz pomoć čak 15 satelita.

U Tuataru je ugrađen bi-turbo 5,9-litreni V8 sa 1.750 KS, koji koristi gorivo od etanola. Kad ga pokreće benzinsko gorivo, snaga je 1.350 KS.

Masa ovog vozila je samo 1.247 kilograma, a cijena je između 1,6 i 1,9 miliona dolara. SSC planira proizvesti oko 100 primjeraka vozila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...