VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE, BIVŠI MUFTIJA DOBIJA FOTELJU: Muamer Zukorlić bit će potpredsjednik Skupštine Srbije

Skupština Srbije danas nastavlja konstitutivnu sjednicu na čijem je dnevnom redu izbor predsjednika parlamenta.

  • Regija

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 2

Jedan od potpredsjednika u novom sazivu Skupštine Srbije bit će Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja.

Ovu informaciju je za B92 potvrdio i sam Zukorlić.

Skupština Srbije danas nastavlja konstitutivnu sjednicu na čijem je dnevnom redu izbor predsjednika parlamenta.

Također, bit će izabrani i potpredsjednik i generalni sekretar, kao i radna tijela. Poslanicima su na sjednici 3. augusta potvrđeni mandati, a izborom skupštinskog rukovodstva se zaokružuje proces formiranja parlamenta tako da se stvaraju uslovi i za izbor nove Vlade Srbije, koju će, pored SNS-a, činiti SPS, SPAS, ali i stranke manjina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će predsjednik SP-a Ivica Dačić biti predsjednik Narodne skupštine Srbije.

Ono što slijedi poslije konstitutivne sjednice parlamenta jesu izmjene zakona o vladi i ministarstvima s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sjednici mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić poslanicima iznijeti svoj ekspoze i prijedlog sastava svog kabineta. Glasanje o prijedlozima zakona o vladi i ministarstvima se očekuje u ponedjeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za srijedu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...