OBJAVLJENA MAPA: Pogledajte kako pratiti širenje opakog virusa u BiH

Naprimjer, najtamnija plava boja govori da općina/kanton spada u kategoriju od 0-25 posto vrijednosti od bh. prosjeka (ispod prosjeka), a najtamnija crvena boja govori da spada u kategoriju sa dva puta više potvrđenih od bh. prosjeka, pojasnili su iz Odbora, piše Radio Sarajevo.

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

Na inicijativu Odbora za mikrobiologiju i srodne discipline tim Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) , tim naučnika je na volonterskoj osnovi pokrenuo projekt uspostave Epidemiološkog lokacijsko-obavještajnog sistema (ELIS) i geoportala na kome se permanentno prati stanje širenja Covida-19 u Bosni i Hercegovini.

Kako su kazali iz Odbora za mikrobiologiju, na mapi je predstavljen sedmodnevni prosjek broja inficiranih virusom SARS-CoV-2 u BiH te dnevna odstupanja po kantonima i općinama.

"Intenzitet crvenih nijansi pokazuje koliko je broj dnevno potvrđenih (x) iznad bh. prosjeka, a plavih nijansi koliko je on ispod bh. prosjeka za pojedine administrativne jedinice

Naprimjer, najtamnija plava boja govori da općina/kanton spada u kategoriju od 0-25 posto vrijednosti od bh. prosjeka (ispod prosjeka), a najtamnija crvena boja govori da spada u kategoriju sa dva puta više potvrđenih od bh. prosjeka", pojasnili su iz Odbora, piše Radio Sarajevo.

Kartu možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 1.449 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Nažalost, preminulo je 30 osoba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...