MORBIDNO: Vjernici, među kojima su bila čak i djeca, ljubili glavu i ruke Amfilohija, zaboravili da je PREMINUO ZBOG KORONE (VIDEO)

Služena je i liturgija, a pravoslavci su odali počast Amfilohiju ljubeći mu glavu i ruke uprkos činjenici da je umro od koronavirusa.

  • Regija

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 3

Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija prenijeti su u Cetinjski manastir, ispred kojeg su se okupili vjernici i sveštenstvo.

Služena je i liturgija, a pravoslavci su odali počast Amfilohiju ljubeći mu glavu i ruke uprkos činjenici da je umro od koronavirusa.

Amfilohije je preminuo prije dva dana u Kliničkom centru u Podgorici.

Od njega se na sličan način oprostilo i osoblje bolnice iz koje je tijelo Amfilohija izneseno bez posebnih mjera zaštite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...