IZMJENE U METODOLOGIJI: Veliko povećanje broja umrlih u Španiji zbog revizije podataka

Izmijenjeni zvanični podaci ukazuju na veliko povećanje broja umrlih s jučerašnjih 36.495.

  • Svijet

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

Broj umrlih od korona virusa u Španiji povećan je na 38.118, nakon što je Ministarstvo zdravstva izvršilo izmjene u metodologiji registrovanja zaraženih i umrlih.

Izmjenjeni zvanični podaci ukazuju na veliko povećanje broja umrlih sa jučerašnjih 36.495.

Prema posljednjim podacima, broj zaraženih u Španiji sada je 1.284.408 pošto su sada uklonjeni dvostruki unosi, a dodati su pojedini slučajevi koji isprva nisu bili registrovani kao oboljeli od COVID-19.

Јučer je Ministarstvo zdravstva objavilo da je registrovano 1.259.366 zaraženih.

Za razliku od Francuske, Njemačke i Velike Britanije koje su uvele nacionalne blokade, Španija je usvojila borbu protiv COVID-19 na regionalnom nivou.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...