ZABILJEŽENO SAMO 100 SLIČNIH SLUČAJEVA: Muškarac otišao na rendgen kičme, ljekari snimak gledali OTVORENIH USTA

Muškarac star 38 godina ostavio je ljekare bez teksta, a njegov slučaj objavljen je u stručnom časopisu.

  • Zdravlje

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

Čovjek iz Brazila je prošle nedjelje posjetio bolnicu u Sao Paolu zbog bola u donjem dijelu kičme. Vjerovao je da je problem u diskus herniji i želio je da to snimi. Snimak je pokazao da je zaista u pitanju diskus hernija, ali i da čovjek ima tri bubrega sa kojima je rođen, a da to nije ni zna, prenosi Srpska Info.

Lijevi bubreg bio mu je sasvim u redu, a pokazalo se da ima i dva spojena desna bubrega.

Mokraćovodi, odnosno ureteri ovog muškarca, spojeni su na ulazu u bešiku.

"Nikad nismo vidjeli ništa slično ovome. Ostali smo bez teksta. Prvo smo se zabrinuli da mu to utiče na zdravlje, međutim, dodatno iznenađenje bilo je da mu to uopšte ne remeti bilo kakvu funkciju", kaže za medije dr Renato Foresto, jedan od ljekara iz ove bolnice koji je objavio i naučni rad o pacijentu sa ovim rijetkim stanjem.

Analize krvi pokazale su da mu bubrezi savršeno rade, a i opšte zdravstveno stanje, ako se izuzme kičma, mu je odlično. Tako je pacijent dobio lijekove protiv bolova i poslan je kući.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...