DIV IZ ŽIVINICA IMA VELIKO SRCE: Kada je čuo za tužnu priču iz BiH, Jusuf Nurkić je napravio potez za pamćenje…

Jusuf Nurkić je poznat kao veliki dobrotvor, a minulih dana je napravio djelo koje porodica Memišević nikada neće zaboraviti.

  • Društvo

  • 05. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 1

Iz Pomozi.ba obavijestili su kako je Nurkić čim je čuo za ovu tužnu priču odlučio da siromašnoj bh. porodici kupi kuću.

"Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu.

Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma.

Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti", saopštili su iz ove dobrotvorne organizacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...