NJEMAČKA ŠTAMPA BRUJI: "Teroristi kupuju srpsko oružje kao u SUPERMARKETU"

Članak pod naslovom "Trag iz Beča vodi do supermarketa za oružje", list "Velt" počinje opisom fotografije koju je na Instagram postavio Kujtim F.

  • Regija

  • 06. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 0

Terorista iz Beča, koji je u napadu kod sinagoge u austrijskoj prestonici ubio četiri osobe, koristio je pušku "Zastava oružja", kao i teroristi u Parizu 2015, piše nemački "Velt", a prenosi DW.

Članak pod naslovom "Trag iz Beča vodi do supermarketa za oružje" list Velt počinjem opisom fotografije koju je na Instagram postavio Kujtim F, terorista koji je u ponedeljak u Beču ubio četvoro i ranio više od 20 ljudi. "U centru slike je prsten na kojem piše: Muhamed je božiji poslanik", navodi se na sajtu DW.

"Ali, mnogo više o njemu govori oružje s kojim se slikao", piše autor članka Alfred Hakensberger i navodi da su "automatska puška i pištolj iste marke kao i oružje koje su teroristi IS koristili u napadima u Parizu 2015.

Tu spada i puška Zastava M70. Tom srpskom verzijom ruskog kalašnjikova (AK-47), Kujtim F. je pucao po nevinim ljudima u Beču. Kod njega je pronađen i pištolj Tokarev, ista marka koju je i francuska policija pronašla i kod nekih napadača u Parizu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...