HARIS SILAJDŽIĆ O POBJEDI BIDENA: "On je pravi čovjek na pravom mjestu,...ukratko - LAKŠE SE DIŠE"

Silajdžić smatra da je Bidenova pobjeda demonstracija snage demokratske volje američkog naroda i američkih institucija koje djeluju u skladu sa američkim Ustavom.

  • Vijesti

  • 07. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 1

Pobjedu Joe Bidena na predsjedničkim izborima u SAD za Vijesti.ba je ekskluzivno komentarisao Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH

"Joseph Biden je čovjek dobrih namjera i dobre volje. Ovo je pobjeda svih dobronamjernih ljudi na svijetu. Američka administracija vođena njegovim iskustvom u međunarodnim odnosima može odgovoriti na narasle tenzije i polarizacije izazvane brzinom promjena bez presedana u historiji. Demokratija je globalno u krizi; njegova administracija može povesti svijet putem afirmacije demokratskih vrijednosti i veće jednakosti uključujući i ekonomsku", kaže Silajdžić za Vijesti.ba

Dodaje da smo u našem vremenu upućeni jedni na druge više nego ikada i da izolacija nije odgovor na probleme.

"Vjerujem da će restauracija multilateralizma i međunarodne saradnje na svakom planu sa više otvorenosti i dobre volje biti jedan od prioriteta Bidenove administracije. Isto tako i siromaštvo i nepravda koji prijete miru koliko i klimatske promjene i nuklearno oružje", smatra Silajdžić i dodaje:

"Gospodin Biden je pravi čovjek na pravom mjestu koji može inicirati rješenja za goruće probleme u ovom svijetu. Znam da neće propustiti da učini sve što je moguće za našu zemlju ako to našom angažovanošću, dobrom voljom i sposobnošću zaslužimo".

Silajdžić smatra da je Bidenova pobjeda demonstracija snage demokratske volje američkog naroda i američkih institucija koje djeluju u skladu sa američkim Ustavom.

"Pobjeda gospodina Bidena će doprinijeti da se duh poštivanja zakonitosti prenese i na međunarodni plan i na međunarodne institucije kao što su Ujedinjene nacije, što je u interesu slabijih karika u lancu. Ukratko - lakše se diše", zaključuje Silajdžić u razgovoru za Vijesti.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...