NAJBOLJI SRPSKI VATERPOLISTA PODVUKAO SE POD VUČIĆEV ŠINJEL: Od kritika ne može da živi...

Šapić je bio pomoćnik bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa od 2009. do 2012. godine, a kao član Demokratske stranke, aktivno je učestvovao u velikom broju promocija i kampanja demokrata.

  • Regija

  • 10. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

Nekada se o njemu govorilo i pisalo kao o zvanično najboljem strijelcu u historiji bvše Jugoslavije i jednom od najboljih svjetskih vaterpolista svih vremena, a danas kao o srbijanskom političaru i predsjedniku opštine Novi Beograd koji je ostao nijem i gledao u pod, ne reagujući na brutalne seksističke uvrede na račun jedne žene. Kako je došlo do ovakve Šapićeve promjene, pitaju se novinari portala Direktno.rs.

Naime, nekada reprezentativac Srbije za ponos, koji je imao trofejnu vaterpolo karijeru i dao ozbiljan doprinos sportu, ne može se baš pohvaliti takvim političkim potezima. Iako bi mnogi rekli da će se ovoliko uspješan sportista potruditi da ostavi sličan trag u politici, što se možda na početku njegovog angažmana i očekivalo, sada je svaka nada pala u vodu.

alt

Šapić je bio pomoćnik bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa od 2009. do 2012. godine, a kao član Demokratske stranke aktivno je učestvovao u velikom broju promocija i kampanja demokrata. U julu 2011. godine izabran je čak i za predsjednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu. Tu funkciju napustio je u junu 2013. godine. Sedam godina kasnije, Šapićev SPAS je dio Vlade Ane Brnabić, odnosno Aleksandra Vučića.

alt

Kako je neko ko se vrlo zalagao za demokratske vrijednosti, samo šest godina nakon napuštanja Demokratske stranke (2014) postao dio napredne Vlade? Koje zajedničke vrijednosti jedan dugogodišnji demokrata dijeli sa Srpskom naprednom strankom, i bez problema postaje dio Vlade koja će raditi pod palicom Vučića?

Od 27. juna 2012. godine Šapić je predsjednik opštine Novi Beograd, i upravo ova opština je važila za jednu od malobrojnih opozicionih. Poslije izbora 2016, na kojima je lista koju je predvodio osvojila 21 odborničko mjesto od ukupno 49 u opštini Novi Beograd, ponovo je izabran na istu funkciju.

Kada je napustio DS 2014. godine, osnovao je udruženje "Za naš grad“, a četiri godine kasnije, u julu 2018. Srpski patriotski savez - SPAS i izabran je za predsjednika te političke organizacije.

Iako je u junu ove godine u jednom intervjuu rekao da "podanik nikada nikome nije bio, pa neće ni SNS", njegova reakcija na brutalne seksističke uvrede folkera Ace Lukasa upućene novinarki Žaklini Tatalović - gledanje u pod pognute glave i ćutanje govore upravo suprotno.

Ulazak u Vučićevu Vladu u kojoj će SPAS na čijem se čelu nalazi Šapić, imati ministarko mjesto, suprotno je onim njegovim izjavama i demantijima da je "Vučićev satelit" i "lažna opozicija", kao što ga opozicioni političari već duže vrijeme i nazivaju, ali i da "nema dogovora sa SNS". Jer, prava opozicija ne može ući u Vladu svojih protivnika sa kojima se bori dugi niz godina!

"Nakon svega što se dešavalo proteklih par meseci, više ne postoji ni jedan odsto šanse da sa SNS možemo da napravimo bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljaja Beogradom. Mogu da budem 'Sveti Petar', ne gradonačelnik, tu dogovora više nema. A dogovora nema, jer sve ono za šta se mi zalažemo, suprotno je od onoga kako se oni ponašaju", izjavio je Šapić u intervjuu za Vreme u februaru 2018. godine.

Međutim, "Gangula" je ove svoje reči vrlo brzo zaboravio.

Dobru komunikaciju sa Srpskom naprednom strankom pravdao je riječima da je prema SNS uvijek otvoren jer Novobeograđani koji žive na teritoriji Opštine kojom upravlja nisu dužni da trpe političke nesuglasice između njega i naprednjaka.

A, da li je zaista nesuglasica bilo, ili su to bile samo predstave za javnost, i kako su se zaboravile neke teške riječi koji je upravo Vučić imao o Šapiću, i to pred Beogradske izbore 2018. godine, pitanje je na koje je teško odgovoriti!

Tada je Vučić o Šapiću rekao da je "Đilasov pomagač" i da je za "njegov račun tukao ljude", ali je tom prilikom dodao i da je "Đilas svakako mnogo uspješniji, ozbiljniji i obrazovaniji nego Šapić". I sve ove uvrede su se "progutale" zarad vlasti.

Neki će reći očekivano, a neki tužno, ali, ono što je činjenica jeste da će od sada biti teško razdvojiti njegovu sportsku karijeru od političke.

Nažalost!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...