BOMBA IZ CRNE GORE: Krivokapić u Srbiji organizuje litije da sruši Vučića, to mu je u amanet ostavio Amfilohije

Đorđević “želi da istisne DF kao politički faktor iz više razloga”. Osnovni razlog je što DF “kvari Đorđevićeve planove o pokretanju litija u Srbiji”.

  • Regija

  • 10. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 1

Mlađan Đorđević koji je do skora važio kao čovjek iz sjenke srpske opozicije, čovjek iz sjenke i buduće crnogorske vlade – piše srpski portal “Vidovdan”.

alt

Navodi da su “mandatar Zdravko Krivokapić i Đorđević u veoma bliskim odnosima”.

“Pored toga što određuje pravac Krivokapićeve spoljne politike, Đorđević već kadrira u štabu budućeg premijera Crne Gore. Međusobnu bliskost ova dvojica političara ne kriju od javnosti. Đorđević u svojim tviter objavama upravo ističe vezu sa Krivokapićem”.

Đorđević “želi da istisne DF kao politički faktor iz više razloga”. Osnovni razlog je što DF “kvari Đorđevićeve planove o pokretanju litija u Srbiji”.

Litije bi, tvrdi se, bile usmjerene protiv Aleksandra Vučića.

“Đorđević i Krivokapić održavaju svakodnevne sastanke i dogovore preko Zum aplikacije u koje su uključeni i drugi akteri pripremanja litija u Srbiji koje bi navodno trebale da sruše Vučića”.

Tvrdnje “Vidovdana” Đođević je na društvenoj mreži komentarisao: “Tačno + pretačno”.

alt

Đorđević, koji se nedavno uslikao s četničkom šajkačom, blizak je manjinskoj anti-Vučić frakciji u SPC koju je predvodio Amfilohije Radović. Nasuprot njemu, portal “Vidovdan” blizak je episkopu bačkom Irineju Buloviću, članu Sinoda SPC, jednom od vođa dominantne frakcije srpskog episkopata koja podržava Vučića.

Đorđević je bio sekretar Državnog savjeta Srbije za Srbe u regionu (2008-2012), svjetnik bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, a 2010. su objavljene činjenice da je bio glavni opertaivac zadužen za finansijsku i marketinšku podršku prosrpskoj opoziciji u Crnoj Gori. Kasnije je formirao organizaciju Srpski kod, blisku strukturma u Rusiji, sa programom “očuvanja srpskog identiteta i zaštite srpskog naroda na jedinstvenom kulturnom, političkom i duhovnom prostoru Srbije, Crne Gore i Republike Srpske i ostalim djelovima Balkana”. Nekad blizak srpskom opozicionom političaru Draganu Đilasu, sada ima svoju partiju.

Ranije ove godine Đorđević je optužio vrh SPC da podriva Amfilohija i time izaziva crkveni raskol u Crnoj Gori. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...