ŽUSTRA REAKCIJA VLASTI: Desničari koji su planirali spaliti Kur'an, protjerani iz zemlje

Belgija je na godinu dana protjerala pet danskih aktivista krajnje desnice zbog njihovih planova da spale Kur'an u dijelu Bruxellesa s uglavnom muslimanskim stanovništvom.

  • Društvo

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

Državni sekretar za azil Sammy Mahdi nazvao ih je "ozbiljnom prijetnjom javnom redu", prenosi Tanjug pozivajući se na BBC.

Prema njihovoj Facebook stranici, njih petorica su saradnici danskog političara krajnje desnice Rasmusa Paludana.

Protesti u sukobi u Malmeu

Paludan je u srijedu protjeran iz Francuske nakon što je na Facebooku 30. oktobra napisao kako je rekao francuskom konzulatu u Kopenhagenu da će 11. novembra spaliti Kur'an kod Trijumfalne kapije u Parizu.

U saopćenju se Paludan ne spominje po imenu, ali se kaže kako je "još jedan čovjek nedavno uhapšen u Francuskoj iz istog razloga".

U augustu su pristalice Paludana u južnom švedskom gradu Malmeu zapalile Kur'an, što je izazvalo nasilne proteste i sukobe sa policijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...