PRVA REAKCIJA NA PRESUDU SANADERU, OGLASILA SE JADRANKA SLOKOVIĆ: "Jako smo neugodno iznenađeni visinom kazne, žalit ćemo se"

Uz Sanadera, koji je kažnjen sa osam godina, zatvorske kazne u slučaju "Fimi media" dobili su i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, dok HDZ mora platiti 3,5 miliona kuna kazne i u budžet vratiti 14,6 miliona.

  • Regija

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader proglašen je u petak krivim i nepravosnažno kažnjen sa osam godina zatvora za izvlačenje novca iz državnih institucija i kompanije u aferi "Fimi media". U ponovljenom suđenju krivima su proglašeni i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, dok je HDZ sud proglasio "odgovornim".

Stigla je prva reakcija Sanaderove braniteljice Jadranka Sloković.

- Naravno da ćemo se žaliti. Ovom presudom se ništa nije promijenilo. Da bi bila pravična, mora biti zakonita i pravedna. U velikom dijelu temelji se na nekonfrontiranim dokazima - kazala je za N1 Sloković.

- Jako nas je neugodno iznenadila ovakva visina kazne - dodala je.

Uz Sanadera, koji je kažnjen sa osam godina, zatvorske kazne u slučaju "Fimi media" dobili su i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević, dok HDZ mora platiti 3,5 miliona kuna kazne i u budžet vratiti 14,6 miliona.

Zagrebački Županijski sud utvrdio je da je Sanader nezakonito stekao 275.000 kuna, a njegovoj porodici, postane li presuda pravosnažna, odlukom suda oduzet će se više od 15,8 miliona kuna za koje nije dokazano porijeklo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...