OSMICA IDE PRED SUD BiH: Mehmedagić se naredne sedmice izjašnjava o krivici

Mehmedagićev advokat Senka Nožica potvrdila je da će se Mehmedagić naredne sedmice izjasniti da li je kriv za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić na ročištu pred Sudom BiH, zakazanom za srijedu, 2. decembra, izjasnit će se o krivici za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Mehmedagićev advokat Senka Nožica potvrdila je da će se Mehmedagić naredne sedmice izjasniti da li je kriv za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 9.30 sati, a postupajući sudija u ovom predmetu je Edina Hadžiomerović, saopšteno je na zvaničnom sajtu Suda BiH.

Osim Mehmedagića, o krivici će se izjasniti i rukovodilac u toj agenciji Muhamed Pekić.

Sud BiH odbio je prošle sedmice prijedlog Tužilaštva BiH da Mehmedagiću i Pekiću bude izrečena mjera zabrane obavljanja službene dužnosti i kontaktiranja sa zaposlenima, javlja BHRT.

Podsjetimo, Mehmedagić i Pekić optuženi su da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e radi privatnih interesa, da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora te agencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...