KUHA U CRNOJ GORI: Opasni planovi Abazovića, Krivokapića i Bečića vode u nove nemire...

Prijedlog sporazuma je prije nekoliko dana mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću uputio Građanski pokret URA.

  • Regija

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 1

Lideri tri pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore”, „Mir je naša nacija” i „Crno na bijelo” Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović sačinili su, ususret izglasavanju novog saziva Vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske Vlade, koji obuhvata 13 tačaka, piše podgorički "Dan".

Sporazum, u koji je taj list imao uvid, podrazumijeva usvajanje pet zakona, i to zakona o porijeklu imovine, zakona o lustraciji, zakona o Vladi, zakona o Skupštini te zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Predlog sporazuma je prije nekoliko dana mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću uputio Građanski pokret URA.

Najnoviji sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti s akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora s Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...