ČAMPARA USTAO U ZAŠTITU ZVIZDIĆA: "Izetbegovićeve prijetnje su znak slabosti!"

Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, federalni ministar unutrašnjih poslova i donedavni član Predsjedništva SDA, govorio je danas za “Avaz” o otvorenom sukobu između Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića.

  • Politika

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 9

Govoreći o istupu Izetbegovića, koji se “obrušio” na Zvizdića zbog izjava koje je dao medijima, Čampara kaže da je očigledno da je u Izetbegovićevom nastupu bilo određenih dijelova nervoze.

– Nisam navikao na onakav vid komuniciranja, ali rezultati koje je SDA doživjela u KS, ali i u cijeloj državi su razumljivi i evidentan su razlog te nervoze. Naravno, mi smo ranije upozoravali šta će se dogoditi, ali vrh SDA, tačnije pojedinci, nisu htjeli pogledati istini u oči. Govorili smo da se dovode ljudi koji samo klimaju glavom, koji su neobrazovani i koji ne mogu odgovoriti zadatku. Mnoge afere su se, također, gurale pod tepih i ne može se reći da nisu dobro iskomunicirane. To su sve stvari koje su dovele do brutalnog izbornog rezultata – kaže Čampara.

On tvrdi da SDA nije doživjela poraz samo u KS, kako se to navodi, nego u cijeloj državi, od Travnika, Zenice, Tuzle, Goražda…

– Ako se i dalje nastave stvari gurati pod tepih, da se neke stvari u SDA, ali i općenito, ne mogu otvoreno govoriti, mislim da odlazimo u jedan totalitarni sistem gdje je sve privatizirano. Ovdje se od stranke pravi društvo jednog ili dva lica tako da su to te negativnosti. Osim toga, veliko je nezadovoljstvo u SDA. Te prijetnje koje se upućuju Zvizdiću, i ja sam to doživljavao i prošao. No, one su znak slabosti, a ne znak mudrosti. Niko se više nikoga ne boji, prošla su ta vremena - kaže Čampara.

Na pitanje može li se dogoditi neka vrsta revanšizma prema Zvizdiću, Čampara kaže da je Adil Osmanović danas za “Avaz” potvrdio da je o ovim stvarima bilo govora na Kolegiju i da je Zvizdić na Kolegiju govorio o tome.

– Zvizdića samo Kongres može sankcionirati – kaže Čampara.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...