VUČIĆ SE POHVALIO RUSKIM TENKOVIMA: Ovo je za odbranu Srbije od agresora (FOTO, VIDEO)

Rusija je donirala Srbiji 30 tenkova T-72MS. Vrijednost donacije je oko 30 miliona eura.

  • Regija

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatno jačanje Vojske Srbije, ali i poziciju vojne neutralnosti, jer je najbolje da sama čuva svoje rijeke, kopno i nebo.

Poslije tehničkog prikaza ruskih tenkova T-72 MS u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", Vučić je istaknuo kako Srbija duguje zahvalnost Rusiji za donaciju tenkova koji su, prema svim pokazateljima, među najsavremenijima na svijetu.

"Želim zahvaliti i Vladimiru Putinu i ministru Sergeju Šojgou koji poklanjaju toliko pažnje našoj zemlji. Danas ste mogli vidjeti 11 tenkova. To je značajna pomoć našoj borbenoj gotovosti", rekao je Vučić i dodao da će se ići na vanredno povećanje plaća, prenosi Srna.

Rusija je donirala Srbiji 30 tenkova T-72MS. Vrijednost donacije je oko 30 miliona eura.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko rekao je da je uvijek prezadovoljan kada su rezultati međusobne saradnje vidljivi.

"Ovo nije kraj nego nastavak saradnje. Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila. Jačanje odbrambenih snaga Srbije znači suverenitet, neutralni status i neovisnost", dodao je Bocan Harčenko.

Tenkove T-72 Srbija je dobila kao donaciju u okviru vojno-tehničkog sporazuma, postignutog između predsjednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. U okviru vojno-tehničkog sporazuma, Srbija je od Rusije, pored ovih tenkova, dobila i 30 oklopnjaka BRDM-2.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...