TO BI BILO TO: Div iz Wolfsburga prelomio, Volkswagen uskoro u Evropi prestaje prozvoditi jedan od svojih najprodavanijih modela…

Ali ni tu ne bi trebao biti kraj kada je u pitanju automobilski koncern iz Wolfsburga i prestanak proizvodnje poznatih modela.

  • Auto

  • 29. Nov. 2020  

  • 0

Već smo pisali o tome kako će Volkswagen prekinuti proizvodnju Passata u SAD-u, a sad je jasno da će se isto dogoditi i s evropskim modelom, odnosno takve najave dolaze iz izvora iz Volkswagena.

Od 2023. godine kad je vrijeme za dolazak novog modela, u obnovljenoj tvornici u Slovačkoj proizvodite će se samo Volkswagen Passat karavan, verzija koja je popularnija u državama zapadne Evrope. Limuzine tako odlaze u povijest.

Umjesto Passata u limuzinskom izdanju, Volkswagenov koncern će sve nade preusmjeriti u novu Škodu Superb.

Dakle, Passat kao limuzina nestaje, a tu ulogu preuzet će Superb. Razlog je sve lošija prodaja ovakvog tipa automobila i veliki rast prodaje SUV-ova. Također, od 2023. godine prestaje i proizvodnja kupea s četvera vrata, Volkswagen Arteona. 

Ali ni tu ne bi trebao biti kraj kada je u pitanju automobilski koncern iz Wolfsburga i prestanak proizvodnje poznatih modela…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...