OVO SE NIKADA PRIJE NIJE DOGODILO: Joe Biden donio odluku koja će ući u historiju...

Više savjetnice iz kampanje Karine Jean Pierre i Ashley Etienne dobit će, također, visoke funkcije u komunikacijskom timu.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden u nedjelju je ključnom osoblju svoje kampanje povjerio vodstvo ženskog komunikacijskog tima te Jen Psaki, bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame, imenovao predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija, prenosi Hina pisanje Reutersa.

Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, a između ostalog je bila direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a Elizabeth Alexander, bivša predstavnica za medije za vrijeme Bidenovog potpredsjedničkog mandata, bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

'Najraznolikiji tim u historiji'

"Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svom radu, a zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje", rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u historiji da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje, Karine Jean Pierre i Ashley Etienne, dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisala da je komunikacijski tim "najraznolikiji tim u historiji, a također je to i šest mama male djece"

I u komunikacijskom timu Donalda Trumpa također je bilo nekoliko žena, uključujući predstavnicu za medije Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssu Farah.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...