KO ČEKA, TAJ SE NAČEKA: Google Maps u novom ruhu, pogledajte šta donosi nova nadogradnja popularne aplikacije…

Google nastavlja pronalaziti nove načine kako učiniti Google Maps korisnijim alatom za snalaženje i navigaciju.

  • HiTec

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Kompanija je na Keywordu upravo najavila novu opciju koja dio Google Mapsa pretvara u neku vrstu društvene mreže. Ako često doprinosite recenzijama ili koristite Google Maps kao navigacijski alat, 'Community Feed' bi vam se mogao jako svidjeti.

Community Feed je iskustvo vrlo slično Facebooku i Twitteru, gdje skrolate kroz objave poput recenzija, fotografija i običnih objava vezanih uz Google Mape. Pišu ih lokalni stručnjaci, ljudi koje znate, dućani i publikacije.

Nova nadogradnja korisnicima pruža dodatnu karticu pod imenom 'Explore'. Tamo ćete moći čitati o stvarima koje vam, zavisno od vaših pretraga, servira Googleov algoritam. Ukratko - radi se o novom načinu plasiranja preporuka i pisanih sadržaja unutar usluge. Naprimjer, ako program zaključi da jako volite jesti hamburgere, počet će vam predlagati mjesta koja lokalni vodiči smatraju jako dobrima.

Ne samo da će nadogradnja pomoći da uz pomoć drugih otkrijete zanimljiva mjesta u svojoj blizini, moći ćete se bolje povezati sa dućanima i uslugama, što je, realno, dosta korisna stvar u ovim vremenima.

Google piše da korisnici objavljuju više od 20 miliona preporuka za svoja omiljena mjesta, recenzija i ocjena, fotografija, odgovora na pitanja, adresa i tako dalje. Ova nadogradnja preporuke će učiniti dostupnijima većem broju ljudi, što je, piše Makeuseof, uvijek dobra stvar.

Kratki odgovor na ovo pitanje je u tome koliko zavisite od mjesta gdje živite. Ako ste u velikom gradu s hrpom Google korisnika koji sve vrijeme šalju preporuke, nova značajka će vam biti od velike koristi. Ako živite u manjim mjestima, koncept je više-manje beskoristan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...