STANJE NIJE DOBRO: Abdulah Sidran hitno hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom...

Više detalja o njegovom zdravstvenom stanju trebalo bi biti poznato danas.

  • Kultura

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Akademik Abdulah Sidran (77), ugledni pjesnik, pisac i scenarista, smješten je u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu zbog zaraze koronavirusom.

- On je hospitaliziran odmah nakon što je na testu potvrđeno da ima dijagnozu Covid-19. Ljekari daju sve od sebe - potvrdio je izvor, prenosi Radiosarajevo.ba.

Više detalja o njegovom zdravstvenom stanju trebalo bi biti poznato danas.

Sidran je jedan od najistaknutijih bosanskohercegovačkih umjetnika, koji su se proslavili i u književnosti, ali i na filmu. Član je Akademije nauka i umjetnosti BiH, a iza sebe ima veliki broj priznanja i nagrada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...