KONAKOVIĆ ODLUČIO, OSTALI KLIMNULI GLAVOM: Ovo je novi ministar privrede Kantona Sarajevo!

Adnan Delić bit će ministar privrede u novoj Vladi KS, potvrdio je večeras predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

  • Politika

  • 09. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 2

"Nama je pripao taj resor i Delić je dobio jednoglasnu podršku i on će biti ministar privrede", kazao je Konaković za N1.

Delić je bio kandidat Četvorke za načelnika općine Novi Grad Sarajevo. Iako politički nepoznat i bez te vrste iskustva Delić je osvojio 19.911 glasova građana, a sa 21.100 je pobijedio Semir Efendić.

Kada je riječ o drugim imenima u Vladi KS Konaković je kazao da zasjedaju organi NIP-a i od sutra počinju intervjui sa ozbiljnim kandidatima. On je potvrdio nekoliko imena koja su se već mogla čuti proteklih dana, a kada je riječ o NIP-u potvrdio je povratak Admira Katice u Vladu. 

Na pitanje da li će Aljoša Čampara pristupiti NIP-u, Konaković je kazao da je dobrodošao ali da nisu o tome pričali.

"To je više pitanje za njega da li će u nastavku svoje političke karijere pretendirati na neku od lista to je do njega", kazao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...