UBICA NA SPAVANJU PUCAO U GLAVU PASTIRA: Ovo su detalji zločina u Travniku...

Policija je danas “okupirala” ovo inače mirno selo, na zemlji koja pripada porodici Ramulj, gdje je ubijeni Dževad postavio tor i kamp-kućicu, u kojoj je, inače, spavao dok je čuvao ovce te u kojoj su ga našli mrtvog.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 0

Nekoliko osoba privedeno je na razgovor nakon stravičnog ubistva koje se dogodilo sinoć u novotravničkom naselju Muholjići, u kojem je život izgubio 51-godišnji Dževad Ramulj.

Policija je danas “okupirala” ovo inače mirno selo, na zemlji koja pripada porodici Ramulj, gdje je ubijeni Dževad postavio tor i kamp-kućicu, u kojoj je, inače, spavao dok je čuvao ovce te u kojoj su ga našli mrtvog.

Kako je ispričao Ćerim Ramulj, brat ubijenog Dževada, koji je jutros po dojavi otišao do kamp-kućice, čitav prizor bio je stravičan.

- Kad sam ga vidio, bolje da ga nisam vidio. Našao ga je zet. Doletio sam tu i kad sam vidio šta je nečovjek uradio, nisam mogao shvatiti da to može napraviti ljudsko biće. Eno mu ovce tu, ima možda pet-šest dana kako je tu ovce dovezao, ovo je, inače, naša zemlja. Šta će sad njegova porodici, žena i četvero djece - rekao je Ramulj.

Naime, kako su kazali brat i očevici, ubica je Dževadu pucao u glavu, piše Crna-hronika.info.

- Mora da ga je uhvatio na spavanju, jer je samo glava bila otkrivena. Ovakvu tragediju selo ne pamti - kazali su.

Ekipa za uviđaj brojala je ispred kamp-kućice mjesta na kojima su se meci, najvjerovatnije rafalni hici iz automatske puške, ispaljeni iz unutrašnjosti kamp-kućice, odbijali od zemlju.

Porodici Ramulj ovo je druga strašna tragedija koja se dogodila na gotovo identičan način.

- Još jednog brata sam izgubio 1986. godine na planini na području općine Bugojno, kad ga je čovjek isto tako iz puške ubio, i to isto u glavu. Posvađali su se, jer su se naše i njegove ovce pomiješale. Služio je kaznu u Zenici. Pretpostavljam da bi neki takvi interesi, neki zijani, mogli biti i ovaj put u pitanju - kazao je brat ubijenog.

Mještani Muholjića čitav dan u nevjerici obilaze mjesto ubistva, a iz policije su zasad suzdržani u izjavama s obzirom na to da je istraga tek započela i njezin pravac još nije jasno vidjiv.

Tek je jasno da će sutra na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik biti obavljena obdukcija, koja će pokazati uzrok smrti, koji, prema izjavama očevidaca, neće biti teško utvrditi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...