SONJA BISERKO IZBEZUMILA VUČIĆEV REŽIM: Nakon Dodika, uslijedio je i JAVNI LINČ predsjednice Helsinškog odbora od režimskih tabloida!

Nakon objave autorskog teksta predsjednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko u kojem je konstatovala da je “Republika Srpska ratni plijen od kojeg Srbija neće lako odustati” te da “bez rješavanja bosanskog pitanja stabilnost Balkana ostaće upitna”, uslijedili su žestoki napadi režimskih medija u Srbiji, a u fokus je stavljeno da je ovaj tekst prenio hrvatski “Jutarnji list”.

  • Regija

  • 14. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 1

Tako režimski tabloidi prenose izjavu Ljiljane Smajlović koja kaže da je Sonja Biserko “neko ko je uvijek principijelno radio protiv srpskog interesa”.

“Gospođi Biserko se mora priznati da je uvek bila principijelno protiv srpskog interesa. Nezavisno od toga ko je na vlasti u Zagrebu, ona taj interes vidi suprotno od većine Srba. U jednoj stvari je u pravu: Srbi su Republiku Srpsku izvojevali u ratu. Ona je njihov jedini pravi ratni plen iz građanskih ratova devedesetih. Predsednica Helsinškog odbora je uvek bila protiv Republike Srpske. Kako je Srbi nisu izgubili u ratu, ona se sada bori da je makar u miru izgube. To je njena politika i u tome je dosledna i kada potpisuje Apel 88 i kada tvrdi da je “raspad BiH državni cilj Srbije”. Počinjem da mislim da je bliže istini da je njen cilj raspad Srbije”, rekla je Smajlović za režimski tabloid “Alo”.

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali, u izjavi za “Alo” povodom teksta Sonje Biserko, navodi da ekonomski jaka i razvijena Srbija predstavlja smetnju, kako spoljašnjim, tako i unutrašnjim faktorima, misleći pri tome na predsjednicu Helsinškog komiteta Srbije.

“Svedoci smo da jaka Srbija mnogima smeta, zbog čega su učestali napadi i na našu zemlju, kao i na predsednika Aleksandra Vučića. Kada kažem jaka Srbija, pre svega mislim na njen napredak koji je vidljiv na gotovo svim poljima, posebno kada je ekonomija u pitanju. Nažalost, što je veći naš uspeh, tako se pojačavaju napadi i kreira diskurs o Srbiji kao destabilizujućem faktoru, ali i propagiraju neskrivene želje da se vratimo u vreme nestabilnosti i propasti. Takvu sliku Srbije neće gledati”, poručio je Mali.

Ministar Siniša Mali poručio je i da “pojedinci iz naše opozicije ne prezaju da pozivaju u pomoć, da grebu na vrata stranih ambasada i sramote našu zemlju iznošenjem laži”.

Podsjećamo, danas se napadima na Biserko pridružio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je rekao da "nijedna država ne bi trpjela 'otrovne stvari' koje šalje Sonja Biserko, a koja pritom uživa 'svu demokratsku i ličnu slobodu' u Srbiji".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...