CRNOGORCI IZIGRALI MOSKVU, RUSI OGORČENI: Nova Vlada obmanula – zadržala antiruske sankcije, Zapad joj ostaje prioritet…

Najveće ruske agencije razočarano citiraju intervju ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, u kojem je saopštio da Crna Gora ostaje na prozapadnom kursu. 

  • Regija

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Pobjednička koalicija formirala je Vladu, ali se plaši da promijeni prozapadni vektor razvoja zemlje, ostavljajući istovjetne momente koje je postavio prethodni režim, poput priznavanja nezavisnosti Kosova, članstva u NATO-u i perspektive za članstvo u Evropskoj uniji (EU), piše ruski „Политнавигатор”.

No, kao najznačajnije, portal navodi da su na snazi ostale „antiruske sankcije”.

Crna Gora se prije nekoliko godina pridružila odluci EU o uvođenju ograničenih sankcija protiv Rusije i pojedinaca u Ukrajini. Rusija je pod sankcijama od 2014. godine, kada je EU optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu cjelovitost Ukrajine, piše AntenaM.

alt

„Prvi signal o tome koliko bi se nova Vlada Crne Gore mogla odreći svojih principa u nespremnosti da pokvari odnose sa Zapadom bila je činjenica da lideri crnogorskih Srba – Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević – nisu pozvani u Vladu”, piše „Политнавигатор”.

Najveće ruske agencije razočarano citiraju intervju ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića u kojem je saopštio da Crna Gora ostaje na prozapadnom kursu. 

alt

Ruski portal „АПН Северо-Запад”, ne bez cinizma, uz novu Vladu Crne Gore stavlja pod navodnike odrednicu – „proruska”.

U izvještaju „’Proruska’ Vlada Crne Gore nastavit će put prozapadne”, navodi se: 

„Novi režim, naravno, želi ruske investicije, koje su se smanjile nakon nevolja nekih investitora (posebno Olega Deripaske, koji je istisnut iz fabrike aluminija u Podgorici). Stoga Kremlju na svaki mogući način ukazuju ljubaznost, pa čak i dogovaraju simbolične akcije, poput postavljanja biste maršala Georgija Žukova u Beranama. To ’viševektorsko’ pakovanje prethodne politike obećava dobre dividende!”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...