POVIŠENI TONOVI NA SJEDNICI VSTV-a: Milan Tegeltija ne prisustvuje sjednici, čeka se njegova ostavka...

Milan Tegeltija ne prisustvuje sjednici, a sjednicom predsjedava Sanela Gorušanović-Butigan.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 0

Članovi Viskog sudskog i tužilačkog vijeća raspravljaju o tri zaključka nakon jučerašnjeg obraćanja Milana Tegeltije. Svaki od njih podrazumijeva da Tegeltija danas podnese pisanu ostavku, ali se razlikuju po narednim proceduralnim koracima.

Prvi zaključak podrazumijeva da imenuje predstavnike koji će obavljati funkciju Predsjedništva. Druga opcija podrazumijeva da se nakon upućivanja ostavke pokrene procedura imenovanja članova Predsjedništva. Treći zaključak se odnosi na upućivanje zahtjeva Vrhovnom sudu RS o imenovanju člana VSTV-a iz Republike Srpske. Član Vijeća Goran Nezirović ocijenio je da je jedina legalna opcija drugi zaključak te da su ostali potpuno neprihvatljivi. Milan Tegeltija ne prisustvuje sjednici, a sjednicom predsjedava Sanela Gorušanović-Butigan. Uslijedili su povišeni tonovi.

Gorušanović-Butigan upozorila je Gorana Nezirovića da je ne prekida, a Nezirović je uzvratio opaskom da predsjedavajuća ne povisuje ton. Objasnila je "da svaki zaključak podrazumijeva da Tegeltija danas uputi ostavku Sekretarijatu, zatim bi se napravila pauza da Tegeltija to i učini, a zatim bi se nastavilo sa procedurom.

Berina Alihodžić je rekla da je to bespredmetno, jer se prvo mora vidjeti hoće li predsjednik zaista uputiti ostavku, javlja N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...