EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Zabranjuje se rad kafića i tržnih centara nakon 20 sati, strogo je zabranjeno puštanje...

Kulturne ustanove i dalje će raditi do 21 sat, dodao je Tiodorović.

  • Regija

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 1

Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Branislav Tiodorović izjavio je nakon sjednice tog tijela da su usvojeni prijedlozi da se rad tržnih centara dopusti do 20 sati, kao i da sve uslužne djelatnosti rade radnim danom do 20 sati. Kafići i restorani mogu raditi, također, do 20 sati, uz poštivanje postojećih mjera, "bez korištenja muzika u bilo kom smislu", dodao je on. Mjere bi trebalo da usvoji Vlada Srbije.

Tiodorović je ocijenio da je današnja sjednica Kriznog štaba bila "ozbiljna i teška" i dodao da će nove mjere biti oročene do petka, kada će biti napravljena nova procjena epidemiološke situacije. Tada će, kako je rekao, biti procijenjeno da li će te mjere biti produžene, izmijenjene ili dopunjene.

On je dodao da Covid-redari tržnih centara treba da provode kontrolu onako kako je predviđeno, a komentarišući rad kafića i restorana bez muzike, ocijenio da se smatra "da se ipak uz muziku ljudi opuštaju, ne poštuju mjere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa".

Kulturne ustanove i dalje će raditi do 21 sat, dodao je Tiodorović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...