BUDUĆI PREDSJEDNIK BARCELONE ŽESTOKO NAPAO LJUTE RIVALE: „Zašto se žali Real Madrid, pa, jučer ste vidjeli još jedan skandal…“

Joan Laporta bit će glavni favorit za predsjednika katalonskog velikana na izborima koji su zakazani za 24. januar, a on je već sad odlučio da krene s napadima na najvećeg rivala Real Madrid.

  • Sport

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 0

Komentirao je situaciju oko igranja rukom sa meča Eibar - Real Madrid kada domaćem timu nije dosuđen penal.

Istaknuo je Laporta da ne voli VAR, ali da su neke situacije i bez toga čiste kao suza.

"Ruka kao kuća. To je bio čist penal i svi smo to vidjeli. Poludio sam zbog toga. Ne volim VAR, uništava autentičnost fudbala. Ne mogu se navići da se prekida slavlje kod golova, da se povlače neke crvene i zelene linije... Razgovarat ću s ljudima zaduženim za VAR, morat će mi dosta toga objasniti", rekao je Laporta.

Komentarisao je i činjenicu da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez govorio da je njegov klub diskriminisan u odnosu na druge i da se često odluke donose protiv "Kraljeva".

"Nemaju nikakvu podlogu u onome što govore. Sudili su mnoge stvari u njihovu korist i uvijek su, kao, za milimetar bili u pravu. Vidjeli ste jučer (nedjelja) još jedan primjer. To je skandal i ne znam kako se mogu žaliti. Jasno je da se favoriziraju", rekao je Laporta.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez požalio se kako je njegov klub diskriminisan od producenata i komentatora tokom prijenosa utakmica.

Perez smatra da se određene stvari ne prikazuju, jer se radi o Real Madridu, a žalio se i na objektivnost komentatora.

"Tokom TV prijenosa često ne pokazuju ponovljene snimke veoma važnih trenutaka. Uvijek sam govorio da nas producenti tretiraju drugačije u odnosu na ostale timove", rekao je Perez i dodao:

"Svi mogu vidjeti razliku, ne samo u tim snimcima, već i u ljudima koji komentarišu utakmicu, koji nikad nisu na strani Real Madrida. Nisam se nikad miješao u to, ali to je istina. Tretiraju Real drugačije u odnosu na druge timove u ligi", smatra Perez.

Nije dugo trebalo da stigne odgovor predsjedniku "Kraljeva". Javio se prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

"Što se tiče onog što govori o prijenosima, ako misli da nema objektivnosti, na daljinskom ima opciju da prati komentar ljudi s klupske televizije. Oni su sigurno 'objektivniji'", poručio je Tebas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...