ZLATKO LAGUMDŽIJA DIREKTNO: "Bijele trake" koje je SRBIJA uvela građanima BiH iz Federacije je besprizorni DIREKTAN NAPAD NA NAŠU DRŽAVNOST”

Srbija je donijela odluku da od 20. decembra od 00.00 sati svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

  • Društvo

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 5

Bivši lider SDP-a BiH, bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine i bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija komentarisao je na društvenoj mreži Twitter uvođenje PCR testa za državljane BiH prilikom ulaska u Srbiju.

"'Bijele trake' koje je Srbija uvela građanima BiH iz Federacije je besprizorni direktan napad na našu državnost. Članovi Predsjedništva, Vijeća ministara, ministri, vladajuće stranke i njihovi lideri su direktno odgovorni. Neka nas bar poštede jeftinog patriotizma i počnu raditi svoj posao", napisao je Lagumdžija na Twitteru.

Jučer je za N1 savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffmann potvrdio da državljani BiH sa mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska od jučer mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

"Građani entiteta Republika Srpska moraju navesti tačnu adresu gdje će biti kako bi ušli u sistem vlasti kontrole Srbije", rekao je Hoffmann.

Srbija je donijela odluku da od 20. decembra od 00.00 sati svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...