OSTVARUJE SE DODIKOV PLAN "B": Draško Stanivuković drugi radni dan na mjestu gradonačelnika Banje Luke počeo u...

Novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković jučer je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka ovog grada u Bosni i Hercegovini. Međutim, drugog dana na mjestu gradonačelnika, mora u sudnicu.

  • Politika

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 3

"Drugi radni dan započinjem još jednim sudskim procesom. Na ovakva suđenja volim da idem, jer nema većeg ponosa kada vam sude, jer ste podržali svoje sugrađane u njihovoj borbi za bolje uslove života, a oni su mi 15. novembra tu podršku uzvratili i ja to ne zaboravljam.

Danas je situacija potpuno drugačija, danas s funkcije gradonačelnika mogu da uradim ono zbog čega mi sude, a to je da se na da crnoj raskrsnici Dragočaj - Ramići, koja je predmet spora, više ne desi niti jedna nesreća, da se na tom mjestu ne ugasi niti jedan ljudski život, a sude mi, jer sam stao uz svoj narod i jasno ukazao na problem. Još jedan progon od strane MUP-a koji će pasti u vodu, a iza nas će ostati samo održane riječi i riješeni problemi građana", naveo je Stanivuković.

Stanivuković je najmlađi gradonačelnik u historiji Banje Luke, a ovaj 27-godišnjak je na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojio 51.620 glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...