SNIJEG ZAMEO PUTEVE: Pogledajte kako trenutno izgleda autoput na relaciji Zenica - Sarajevo (VIDEO)

Saobraćajnice su zasniježene i na putnim pravcima: Semizovac - Kladanj, Trnovo - Foča, Han-Pijesak - Vlasenica, Teslić - Banja Luka, Bugojno - Kupres - Livno, Glamoč - Mrkonjić-Grad i Posušje - Jablanica.

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 0

"Zbog ugaženog snijega na saobraćajnicama sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putni pravac Mokro - Rogatica (preko Romanije), gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca", navedeno je danas iz BIHAMK-a.

Saobraćajnice su zasniježene i na putnim pravcima: Semizovac - Kladanj, Trnovo - Foča, Han-Pijesak - Vlasenica, Teslić - Banja Luka, Bugojno - Kupres - Livno, Glamoč - Mrkonjić-Grad i Posušje - Jablanica.

U videu pogledajte kako se trenutno saobraćaj odvija na putu A-1 na relaciji Zenica - Sarajevo.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrim saobraćajnicama. Pažnju skrećemo na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja, piše N1.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...