HOROR U ZAGREBU: Zapalili i teško povrijedili muškarca, jer je homoseksualac!?

Subotnju šetnju Maksimirskim perivojem nadomak stepenica gdje se nalazi Sokolska mogila pamtit će dok živi 50-godišnji službenik jedne zagrebačke gradske firme, jer su ga dvojica napadača, ni čim izazvana, zapalila!

  • Regija

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 2

Dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kad im je rekao da nema, pokušali su od njega doznati što radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja iako je, zapravo, išao samo prošetati, ubrzo ga je dočekalo iznenađenje - napad najvjerovatnije molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu.

Zahvaljujući prisebnosti i pomoći prolaznika koji su začuli očajne vapaje u pomoć, 50-godišnjak je spašen te hospitaliziran s opekotinama drugog stepena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. I dok iz Policijske uprave zagrebačke kažu da i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja, povrijeđeni muškarac kaže kako ni slutio nije da će blagdane provesti u bolničkoj postelji nakon što se, napominje, "očito našao u krivo vrijeme na krivom mjestu".

Muškarci na klupi

- U subotu navečer sam se otišao prošetati maksimirskom šumom, jer u nedjelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: 'Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?' U strahu sam rekao da upaljač nemam i izmislio da čekam prijatelja koji još uvijek nije došao te sam produžio dalje. Kad sam se vraćao nazad po šetnici, dečki su ustali s klupice i kao fol se počeli razilaziti.

Nakon par koraka, počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti - priča za "Jutarnji list" dramatične trenutke subotnje večeri u maksimirskom parku 50-godišnji muškarac. Rukama je pokušavao skinuti plamteću jaknu, koju je nekako uspio provući preko glave.

- Počeo sam vikati: 'Upomoć! Gorim!' U daljini su bili prolaznici. Od šoka nisam uspijevao skinuti zakopčanu jaknu koja se na meni rastapala 100 na sat. Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka... Izgledam kao nakaza. Dotrčalo mi je u pomoć dvoje mladih, cura i dečko, koji su čuli da molim da se zove policija. Odvezli su me ubrzo u bolnicu - otkriva još 50-godišnjak, žalostan jer mu policija ne vjeruje.

- Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobitel bez kamere, tako da sam uvjeren da je u mom slučaju ipak riječ o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orijentaciju.

Iz PU zagrebačke u nedjelju su samo kratkim saopćenjem potvrdili da se dogodio incident.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...