ČUDO U PETRINJI: Nakon četiri sata kopanja, IZVUČENA ŽENA koja je OD UTORKA bila ZATRPANA ISPOD HRPE CIGLI, ovo joj je spasilo život

Zaposlenica je nakon zemljotresa ostala zarobljena sama u prostoriji na drugom spratu.

  • Hronika

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 2

Prvo su došli do njezine glave, što je bilo ključno. Tad je intervenisao i ljekar, koji joj je dao kisik. Bila je pri svijesti, ali ništa nije govorila. 

Tim JVP-a Novska izvukao je ženu koja je nakon snažnog zemljotresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u uredu u Gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

- Koliko su vrata ureda bila visoka, toliko je unutra bilo cigle i betona. Četiri smo sata kopali da je izvučemo. Toliko samo mogu zasad reći koliko je intervencija bila zahtjevna - rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik Javne vatrogasne jedinice Novska.

Zaposlenica je nakon zemljotresa ostala zarobljena sama u prostoriji na drugom spratu.

- Kad se počelo tresti, nekako se uspjela zaštititi uredskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i potražni psi, nekako smo uspjeli komunicirati s njom. Tad je počeo teži dio, kopanje, da bismo je spasili - ispričao je Pješ, javlja 24.sata.hr.

Prvo su došli do njezine glave, što je bilo ključno. Tad je intervenirao i ljekar, koji joj je dao kisik. Bila je pri svijesti, ali ništa nije govorila.

- Morali smo je držati budnom. Nije ništa govorila. Želimo joj puno sreće i brz oporavak - kaže Pješ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...