NEZADOVOLJNI GRAĐANI DOČEKALI PLENKOVIĆA U PETRINJI: Viču mu i zvižde, pogodili ga grudvom snijega (VIDEO)

Podigli su transparenate, a kad je Plenković prošao, izviždali su ga i dobacivali mu.

  • Regija

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 2

Stotine građana s Banije, nezadovoljni dinamikom obnove, dočekali su premijera Andreja Plenkovića pred crkvom u Petrinji.

Podigli su transparenate, a kad je premijer prošao, izviždali su ga i dobacivali mu. Neko od demonstranata je na premijera bacio grudvu snijega.

"Imaju li naša djeca vremena toliko čekati? Dajte nam da ostanemo, omogućite nam da ostanemo, da naša djeca rastu", rekla je jedna građanka na rubu suza.

U tačno 12 sati i 19 minuta oglasila su se zvona crkve, a demonstranti su godišnjicu obilježili minutom šutnje. Nakon minute šutnje, tokom koje su mnogi građani zaplakali, okupljeni su počeli pjevati ‘Radujte se, narodi’, prenosi Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...