RENAULATION KREĆE: Pogledajte koje modele će Renault ugasiti

S novom godinom starta i novi Renaultov poslovni plan u kojem nema mjesta za neke klasike.

  • Auto

  • 03. Jan. 2021  03. Jan. 2021

  • 0

Prvi čovjek Renaulta Luca de Meo će 14. januara predstaviti Renaulation o kojem se trenutno malo zna. Njemački "Automobilwoche" doznaje kako je fokus plana na rezanju troškova, a to znači i gašenje neperspektivnih proizvoda, prenosi "Index Auto". 

Publikacija kaže kako "de Meo želi srezati gamu Renaulta za 30%", a to znači da bi jedna od prvih žrtvi trebao biti netom obnovljeni Talisman. Prošle godine prodano ih je tek nešto više od 16.400 primjeraka. Neki prijašnji izvještaji govorili su kako bi trebali otići i Scenic te Espace, izuzetno zvučna imena francuske marke. 

Renault će navodno štedjeti i u tehnološkom smislu s više fokusiranim razvojem pojedinih komercijalno isplativih rješenja. Također, moguće je da se kompanija i povuče s nekih tržišta. Dvije stvari su sigurne. Prva je da alijansa ostaje zajedno, a druga kako će elektrifikacija imati najveći utjecaj. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...