U VRIJEME ZAKAZANIH ROČIŠTA: Radončić u akciji spašavanja Gordane Tadić na čelu Tužilaštva BiH!?

Fahrudin Radončić sve više pokazuje znakove panike i uznemirenosti zbog sve izvjesnije smjene dosadašnje glavne tužiteljice Gordane Tadić, što pokazuju i posljednji tekstovi u "Dnevnom avazu".

  • Mini market

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 3

Naime, u čitavom nizu tekstova koji su se pojavili u "Dnevnom avazu", pa i danas, pokušava po svaku cijenu diskreditirati predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca. Doduše, neki od navedenih članaka su, radi privida neutralnosti, fabricirani na portalu "Raport", koji je u novinarskim krugovima postao poznat kao "Noćni avaz".

Ovakvi izrazi neuroze usmjereni prema predsjedniku Suda BiH ukazuju da se "konsultant 'Avaza'" ozbiljno zabrinuo zbog odlaska Milana Tegeltije iz VSTV-a i zbog sve izvjesnijeg odlaska Tegeltijine desne ruke – Gordane Tadić.

Djelujući u tajnom savezu sa SNSD-om i HDZ-om, Radončić se proteklih godina grčevito borio da osigura utjecaj na Tužilaštvo BiH. Prisjetimo se samo trijumfalističke naslovnice "Dnevnog avaza" nakon što je donesena nepravosnažna presuda protiv tužioca Bože Mihajlovića, koji je vodio proces protiv Radončića.

/Foto: Avaz.ba/

Bilo je vrlo lako iščitati poruku da je proces protiv Mihajlovića, koji je proveden za mandata Gordane Tadić, bio zapravo svojevrsna Radončićeva osveta, o čemu je "Slobodna Bosna" već pisala, te da će tako proći svako ko bude pokušavati privesti k licu pravde predsjednika najbrže opadajuće političke partije u Federaciji BiH.

Međutim, u proteklih nekoliko mjeseci krenuli su puhati neki drugi vjetrovi u bh. pravosuđu. Era Milana Tegeltije je završena, a bez njega je znantno oslabjela i pozicija Tegeltijine desne ruke – Gordane Tadić.

Zbog svega navedenog, Radončića sve više hvata panika, jer se plaši da bi ponovo mogao doći u fokus pravosudno-istražnih radnji. Zato se novinari "Avaza" proteklih dana propinju na zadnje noge kako bi odbranili tužiteljicu Gordanu Tadić, nadajući se da će Radončić zadržati utjecaj na pravosuđe.

Avaz.ba / Screenshot

Činjenica da je osoba poput Radončića, koja predstavlja sinonim za mutne i nezakonite radnje, postala neko ko odlučuje kako će Tužilaštvo BiH raditi, zapravo na najbolji način pokazuje u kojem blatu i kaljuži se trenutno nalazi bh. pravosuđe, koje hitno treba dubinsko čišćenje.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...