NA POMOLU JE NOVA SENZACIJA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Dvije velike kompanije počinju saradnju na razvoju električnih vozila!?

U izvještaju se navodi da su u prijedlog uključeni i proizvodnja električnih vozila, kao i razvoj baterija, te da bi automobil mogao biti pušten u promet 2027. godine.

  • Auto

  • 08. Jan. 2021  08. Jan. 2021

  • 0

Dionice kompanije Hyundai Motor porasle su za 20 posto nakon što je južnokorejski proizvođač automobila rekao da je u ranoj fazi razgovora s Appleom zbog potencijalne saradnje na razvoju električnog automobila.

“Razumijemo da Apple razgovara s raznim svjetskim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai Motor. Kako je rasprava u ranoj fazi, ništa nije odlučeno”, rekao je predstavnik Hyundai Motora za CNBC.

Izjava je uslijedila nakon lokalnog izvještaja Korea Economic Dailyja u kojem se navodi da je Apple predložio saradnju, a Hyundai Motor preispituje uvjete.

U izvještaju se navodi da su u prijedlog uključeni i proizvodnja električnih vozila, kao i razvoj baterija, te da bi automobil mogao biti pušten u promet 2027. godine.

Apple je odbio komentirati izvještaj.

Hyundai je kasnije objavio ažuriranu izjavu u kojoj se ne spominje Apple i ističe: “Primili smo zahtjeve za potencijalnu saradnju od različitih firmi u vezi s razvojem autonomnih električnih vozila, ali nisu donesene nikakve odluke, jer su rasprave u ranoj fazi.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...