Gastro
SAVRŠEN ZA PIZZU I TJESTENINU: Ovo je marinara sos, napravite ga na ovaj način...
24. Dec. 20190
...možete ga pretvoriti u klasični bolonjez.
Gastro
11. Jan. 2021 11. Jan. 2021
0
1 sitno sjeckani luk
2 kašike maslinovog ulja
4 čehna rendanog bijelog luka
1 mrkva rendana
450 g paradajza izrezanog na kocke
1 kašičica origana
250 ml crvenog vina
1 kašika sitno sjeckanog bosiljka
so
biber
1. U šerpu naspite ulje pa na njemu propržite luk.
2. Dodajte bijeli luk i mrkvu i dinstajte dok ne omekša.
3. Dodajte paradajz, origano, bosiljak i vino pa kuhajte 1 sat na laganoj vatri.
4. Provjerite začine, a po želji možete dodati parmezana.
5. Sos možete zalediti i samo zagrijati prije sljedećeg serviranja.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Svijet
OBJAVLJENI NOVI SNIMCI HAOSA U RUSIJI: Evropa prijeti Putinu novim sankcijama zbog hapšenja i premlaćivanja građana (FOTO, VIDEO)
Prije 4h0
Politika
SILAJDŽIĆ KOD HADŽIFEJZOVIĆA: "S Bidenom na čelu dobili smo povijesnu šansu"! (VIDEO)
Prije 5h2
Ekonomija
DOBRA VIJEST IZ BERLINA: Prihod od turizma 2021. u svijetu mogli bi porasti za 50 odsto
Prije 5h0
Zdravlje
REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Evo zašto su neki ljudi imuni na koronu!
Prije 6h0
Gastro
POSLASTICA OD PET JAJA: Na brzinu napravite karpati kolač i oduševite ukućane (VIDEO)
22. Jan. 20210
Gastro
GOTOVO ZA POLA SATA: Piletinu u lisnatom tijestu pripremite na ovaj način...
21. Jan. 20210
Gastro
SLANE ILI SLATKE, POTPUNO JE SVEJEDNO: Poklanjamo recept za izvrsne palačinke, nema šanse da ne uspiju (VIDEO)
21. Jan. 20210
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Na brzinu napravite bosanske lokume i oduševite ukućane (VIDEO)
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.