MARINARA SOS: Savršen za tjesteninu ili pizzu, a ako mu dodate mljeveno meso...

...možete ga pretvoriti u klasični bolonjez.

  • Gastro

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 sitno sjeckani luk

2 kašike maslinovog ulja

4 čehna rendanog bijelog luka

1 mrkva rendana

450 g paradajza izrezanog na kocke

1 kašičica origana

250 ml crvenog vina

1 kašika sitno sjeckanog bosiljka

so

biber 

PRIPREMA:

1. U šerpu naspite ulje pa na njemu propržite luk.

2. Dodajte bijeli luk i mrkvu i dinstajte dok ne omekša.

3. Dodajte paradajz, origano, bosiljak i vino pa kuhajte 1 sat na laganoj vatri.

4. Provjerite začine, a po želji možete dodati parmezana.

5. Sos možete zalediti i samo zagrijati prije sljedećeg serviranja.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...